tirsdag 19. april 2011

Darwinplantene trykt forvart i drivhuset.

Endelig er våren kommet for fullt også her på Lora!! Og nå har jeg tatt påskeferie, slik at jeg endelig har fått tid til å rydde og vaske i drivhuset. Det nydelige været i dag gjorde arbeidet til en lek. Det er ingenting som får meg i større vårstemning enn et nyvasket drivhus. Jeg klipte til nye undervanningsmatter, som jeg kjøpte i fjor av Kjell Bjørke på Kvam. La dem oppi plantebrettene, og vannet godt med lunkent vann. Så bar jeg opp alle plantene fra Darwin-importen, og de av staudene som var ferdig priklet.

Alle staudene fra Darwinimporten vel plassert i drivhuset. Selv om temperaturen i dag var slik at de kunne ha stått ute, er jeg redd for at nattefrosten vil besøke oss en del enda, så de må nok stå inne en stund til.

I tillegg til stauder, bestilte jeg også to slags peoner - tre av hver sort.

Temperaturen inne i drivhuset regulerer jeg med termostatstyrt vifteovn godkjendt for drivhus. Jeg stiller den på ønsket temp, og så blåser den varmt eller kaldt ettersom det er kaldt eller for varmt. Veldig greit i grunnen. I og med at den blåser kaldluft, trenger en ikke være hjemme og lufte om det skulle være varmt i været. Gubben reiste til Romsdalen på fredag, og jentene reiste etter i ettermiddag, så nå er jeg hjemme elt alene, og gjør akkurat som jeg vil..... I morgen skal jeg begynne priklingen av de nyspirte staudene før jeg begynner på sommerblomstene. Den staudenesådden som har stått ute til spiring, må jeg antageligvis sette inn på kjøla. Jeg er redd det ble litt for kort "vinter" på dem. Tror de trenger litt lengre kjøleperiode forå spire.

Jeg tar med et bilde av min Hippeastrum Matterhorn, som blomstret nydelig foren stund siden. Det er den eneste av hippeastrumene jeg har fått til å komme igjen og igjen :)