torsdag 20. oktober 2011

Noen høstbilder

Vinteren har så vidt begynt å vise sitt sanne ansikt her på Lora, men jeg vil først få lov til å vise dere noen av høstbildene som jeg har tatt i løpet av de siste ukene.


Høstfarger: Nydelige rosa bær (dårlig bilde) på en bitte liten rogn jeg har. Husker ikke navnet, dessverre.
Aldri har jeg sett slike flotte høstfarger som i år! Her er det blide av en type spirea med blankmispelhekk i bakgrunnen



To nydelige høstfavoritter: Gentiana asclepiadea og Gentiana asclepiadea Pink Cascade



Angelica gigas frøs dessverre før den fikk satt frø. Nydelige Anemone trullifolia var linearis kom med blomster nå i høst.


Høsten har nå sin sjarm da - noen ganger. Se bare på disse nydelige nypene til min Rosa rubrifolia :)


Potetavlingen ble spesielt bra i år. Fantastisk bra fold var det! Vi er tre familier som har denne jordlappen i lag, og det fungerer utmerket :) I år, som det har vært så fuktig, var det ekstra viktig med sprøyting mot tørråte. Hos dem som ikke hadde sprøyta, kunne hele avlingen være helt ødelagt.


Se så flotte poteter!! Ingen sprikker på de røde, runde, og ikke så mye som en skurv på mandelpotetene. Store og flotte og kjeeeempegode!!
På Lesja har vi bare to slags poteter: Det er potet (mandelpotet) - til høyre og "rond" - til venstre. Poteten spiser vi til middag, mens vi bruker den runde til å bake potetlefse av. Hjemme hos oss brukte vi også den runde når vi skulle lage komle (potetball, kompe, klubb osv.....)


Sommerblomstene som har tålt de siste frostnettene, sprer masse glede enda!
Selv på senhøsten blomstrer noen av sommerblomstrene som om det skulle vært høysommer :)
Nolana og Salpiglossis er noen av mine sommerblomstfavoritter, og på sensommeren og høsten står de på sitt aller vakreste!


Nydelige!!