Ja her har mye skjedd siden jeg var innom bloggen sist :-)

Fjellsyrinen min med blomstrende krokkus og scilla

Krokusene og scillaene - som forresten ikke heter scilla lenger-har blomstret en god stund allerede. Jordene grønnes, heggen har blitt grønn, og bjørken er på tur til å bli grønn den også.
Vi har nok løv på bjørken til 17.Mai i år tenker jeg :-)
Alle beddene, untatt det nedenfor drivhuset, er så godt som ferdig rensket.

Her er bildet tatt før, under -

og etter at beddet nedenfor uthuset er ferdig rensket, og rasket er hatt på komposten. Bildet til høyre er tatt bare en uke etter det til venstre. Det er nesten så en kan se at plantene vokser i det flotte været som var i slutten av april.
Jeg har igjen å klippe rosene, men nesten alle har fått en desj med Helgjødsel. De i det store beddet ovenfor huset har ikke fått enda.
I tillegg til flere slags rhododendron, har har jeg forskjellige slags gentianaer, primulaer, saxifragaer og mec'er i surjordsbeddet mitt. Så har jeg tre einer der.
Jeg har hatt på Rhododendrongjødsel rundt rhododendron-buskene, samt rundt de andre plantene som står i surjordsbeddet.

Store blomsterknupper på Scarlet Wonder
De tidligste staudene har allerede begynt å blomstre.

En slags Trollius - er ikke helt sikker på "etternavnet" og Pulsatilla vulgaris 'Alba'
Denne trolliusen er den som blomstrer aller tidligst hos meg hvert år.

Primula og Vårkjærminne (Omphalodes verna)

To primulaer - ikke helt sikker på "etternavnene" her heller + vårkjærminne (Omphalodes verna )

Småhjerte-"hekk" (Dicentra formosa) og en liten kuleprimula (Primula denticulata) (frø fra forumstreffet 2007)

Primula 'Gold Lace'
Den ene tuen min med prydsvinerot holdt på å kvele naboene sine i fjor. Nå har jeg spadd ut et helt trillebårlass med sorten, slik at det bare står igjen en liten bot.
Det blir ekstra spennende å se om de staudene jeg kjøpte på Asker Staudegartneri i fjor kommer igjen i år.
Jeg kjøpte også noen nye peoner som jeg er veldig spent på. Jeg fant forresten en liten peonspire - nettopp på tur ut av frøet sitt - i beddet ovenfor huset, ikke så langt fra mamma-peonen. Spennende å se hvordan den blir.... Mammaen har enkle burgunderfargede blomster med gul midte - og den dufter. Den ligner litt på
denne.
I helgen reiste vi ned til landstedet vårt i Eidsbygda.
Der blomstret morelletrærne noe helt vanvittig!!


Gamlekaran har ikke sett slik blomstring noen gang, sier de.
Vi får krysse fingrene for at det blir mye deilige morellebær også....
Da familien vår og søstrene til Leif Magne m/maker var der 1.mai-helgen, ble utveggen på den øvre siden av huset kledd opp igjen. Der berget var sprengt, og plassen gjevnet ut og påhatt matjord for fjorten dager/tre uker siden, rakte vi områdene frie for torvbiter, kvister, røtter og stein. Et forferdelig gørrkjedelig arbeid. Men det måtte gjøres skal resultat etter såing bli bra. Vi har planer om plen, men det er ikke så veldig rikt jordsmonn der, og mosen har vært dominerende på andre steder der det er plen. Håper vi slipper mosen ved å gjødsle litt og ofte.
I kveld har jeg vært ute og samlet inn tomflasker til skolemusikken. Så skal jeg pakke til Danmarksturen med Blomstervenners klubb. Jeg reiser herfra i morgen kl. 10.00, og tar skyss med bussen fra Vinstra kl. 12.00. Gøril og Bina kommer på ved Hamar, og så starter turen offesielt ved Botanisk hage på Tøyen. Jeg gleder meg veldig, og har pakket for godvær.....
Måtte bare ta med bilder av mine to beskjæringshjelpere Nusse og Hassegutt