torsdag 25. oktober 2012

Det e rart ka'n fe gjort når'n må ;)

Da er vinteren innom på det jeg håper er en snarvisitt, men som meteorologene sier er for å bli.....
Og det før jeg hadde fått unna alt jeg hadde tenkt skulle ha vært gjort, før den kom.

Men det er rart når en får kniven på strupen..... Da blir det gjort!!

Så i dag: I snødrev og blest har jeg trillet fem store trillebårer med frosne kålplanter - heldigvis fikk jeg tatt dem opp av jorda i går, og fjernet plasten som lå over jorda. - fra åkeren og bort til komposthaugen, i 10 cm snø.

Fem trillebårer ble det til slutt
 
Bare smårusk igjen, nå før den 5. trillebåra ble lasta, og alt ble kjørt vekk :)
 
Så spadde jeg opp den ene gulrotsengen i åkerren og spadde ned 8 peonpotter.
"Ligger der - gjemt under snøøøøø"
 
Så leita jeg fram alle staudekoppene i undervanningsbrettene under snøen ,
 og fikk også satt dem ned i gulrotsengen ved siden av peonene.
Så kastet jeg over litt jord på staudepottene slik at de vart borte under jorda.

Når alt var kommet i jorda, så det slik ut. Peonene var allerede blitt dekt med snø,
og nå vil jeg tro at også staudekoppene er dekt av dette kalde, hvite....,
men som isolerer så bra mot vinterkulden ;)

Såkoppene som har stått til spiring i sommer, men der det ikke har kommet opp noe enda, ble satt sammen i to kasser ovenfor den nyeste garasja. Dit skal jeg også sette såkoppene med årets staudefrøsådd, når jeg kommer så langt....
 
Jeg er veldig godt fornøyd med det jeg fikk gjort i dag, og selv om jeg ble både kald og våt, og håret ble helt isete, så ordnet dette seg etter en god og varm dusj.

Men jeg synes at snøen kom vel tidlig i år, men det synes jeg egentlig hvert år......
 


5 kommentarer:

Bjørkvold besøkshage sa...

Så flink du har vært! Den frykten for at vinteren skal komme før man har fått gjort alt er der hvert år. Her er det ikke full vinter, men har hatt snø i lufta i dag og gradestokken krabber nedover. Har det akkurat som du og i morgen og lørdag MÅ jeg ut å få gjort det siste. Har ennå løk som skal i jorda. Har spadd dem ned
6. desember et år, men det tror jeg ikke det blir dakapo på i år. Det er ikke så morsomt å finne det igjen til våren, så det er bare å bite tenna sammen å komme seg ut. Brita

Bente Antonsen sa...

Godt jobba!Det er mulig jeg husker dårlig, men jeg synes vinteren kom veldig tidlig i år. Jeg ble heller ikke ferdig med høstinga. Det står både kruspersille,bladpersille og svartkål igjen i kjøkkenehagen. Det blir nok mat til haren for jeg orker ikke mere hagearbeid i dette været.

krepsemor sa...

Jeg er som regel heller ikke klar når snøen kommer, men kommer, det gjør den likevel! Fikk satt ned masse krokusløker i plenen før den kom da :)
Du har vært kjempeflink og fått gjort mye, ser jeg! Pleier du å grave HELT under jorda både staudepottene og peonpottene? Jeg er med på en import av trepeoner, og siden jeg ikke har fått dem ennå, lurer jeg jo på hva slags galskap jeg har gitt meg ut på! Må jeg oppbevare dem inne, mon tro? Jaja, må jeg så må jeg :)
Ønsker deg god helg!

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Tusen takk for de hyggelige kommentarene :))

Jeg dytter staudepottene litt ned i den løse jorda, og så kaster jeg på litt lett jord etterpå, Krepsemor. Peonpottene setter jeg så dypt at pottene står jevnt med jorda. Blir peonene stående dypere, spøker det for blomstringen - selv om jeg jo kommer til å flytte dem til våren... Har en peon som er krysning mellom tre og staude, og var veldig glad det var tie i jorda når jeg satte den ned, og at det kom masse snø og la seg oppå ;)
Trepeonene ville jeg kanskje ha gravd et stykke ned i jorda, slik at ikke alt frøs bort dersom det blir en kald vinter... Men da må den jo graves frem igjen så snart været gir mulighet for det til våren. Men nå pleier det kanskje ikke være så kaldt hos deg om vinteren, kanskje.... Da ville jeg ha plantet den så dypt som den står i potten. Og kommer vinteren for fullt før du får dem, ja da må du bare belage deg på å ha dem inne ;)

Og nå er jeg enda gladere for at jeg fikk gjort det jeg fikk gjort denne formiddagen, for nå ligger det 40 cm med snø der jeg spadde ned plantene ;D

Ha en fortsatt riktig god helg alle sammen :))

Northern Shade sa...

It's a good thing that you didn't wait for a warmer and sunnier day if you already have 40 cm of snow. At least all of the plants have a nice insulating blanket now.

With my borderline hardy plants that are supposed to grow in a warmer zone, I also pile the tree leaves on them to help protect them over winter.