torsdag 13. februar 2014

Oppskrift på min hjemmelagde fiskesuppe.

Etter oppfordring fra noen av mine facebook-venner, legger jeg ut oppskriften på
den hjemmelagde fiskesuppen min :)



Hjemmelaget fiskesuppe

Ingredienser
Rapsolje smaksatt av hvitløk, basilikum, timian og rosmarin.
Smør
1 stor løk
4 fedd hvitløk
1 paprika
1 lite glass tomatpuré
½ ts sukker
1 kartong hakkede tomater med oregano og basilikum
3 gullerøtter  – småhakket
1 boks med mais
Ca ½ l god fiskekraft
Mellom ½ - 1 liter med kraft kokt på rekeskall
Har en stående en hvitvinskvett, kan en sikkert også ha oppi den ;)
 1 boks fløte
God olivenolje etter ønske
Ønsket fiskeslag; jeg har brukt torsk, sei og laks – veide ikke opp dette- sa da bli det
Mengde = passele ;)
Ønsket mengde reker med skall – renskes
Fersk persille


Slik gjør du:

Fres først løk, hvitløk og paprika i nødvendig mengde med smør + den smaksatte oljen.
Tilsett tomatpuré ’en + sukkeret og la den frese med.
Tilsett så de hakkede tomatene og noe av fiskekraften.
Bruk så stavmikser noe…. Blandingen skal ikke bli helt slett.
Tilsett så resten av fiskekraften og all rekekraften
Så haes gullerøttene og maisen oppi suppen
La dette koke seg sammen – ca 5 – 10 min
Så haes fløten oppi
Har ikke suppen nå den ønskede smak,
kan en supplere med fiskekraftsbuljong eller fiskefond.
Kvernet pepper gjør seg alltid.
Helt til slutt haes fisken oppi, og suppen gis et raskt oppkok, for da å tas av platen,
og fisken trekkes i ca 4 min.
Reker legges i varme dype tallerkener før en her oppi suppen.
Legger noen reker på toppen, før en strør over hakket persille

Godt til;  er hvitløkstekte brødskiver, eller hvitløksbagetter J



Velbekomme J

2 kommentarer:

Annes hageverden sa...

Suppa så kjempegod ut :-). Gleder meg til å prøve ut oppskriften. Ha en fortsatt fin søndag!

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Denne suppen kan trykt anbefales, ja :) Den er kjempegod!