
Som dere ser ble det mange flotte horn etterhvert. Gode var de også! De vi ikke spiste i går, havnet rett i fryseren. Veldig fine å tine opp igjen enten i mikroen eller i stekeovnen.

Etter mye skryt av konfektkulene til Gundad, fant jeg ut at disse ville jeg også prøve. Jeg la rosiner i bløt i går i dyr De Luxe Cognac

Så satte jeg røren ut ( ca +1 grader) over natten.
Og det må jeg bare si til dere som lager doble porsjoner av dette: Hadde jeg laget dobbel porsjon, hadde jeg trillet meg i hjel. Det er jeg sikker på. Jeg synes jeg trillet på disse kulene i en evighet før jeg var ferdig.


Men resultatet ble bra da - og kjempegode ble de!

Så laget jeg noe kalles sjokoladeglasert mandelfudge. Jeg fant denne oppskriften i et hefte med "Julens beste sjokoladegodter."
Oppskriften kommer her:
Sjokoladeglasert mandelfudge.
100 gr smør
2 dl sukker
4 ts kakao
4 ss hvetemel
2 ts vaniljesukker (Stod ikke i den opprinnelig oppskriften)
4 ss sirup
1 dl hakkede mandler
Ca 100 gr lys eller mørk sjokolade til glasering
Bland alle ingrediensene unntatt sjokoladen i en liten gryte. Kok opp blandingen, og la den småkoker en 3-4 minutter.
Hell så blandingen ut på bakepapir og la den stivne. Skjær den så opp i små firkanter.
Smelt sjokoladen i vannbad, og dypp fudgen i sjokoladen, og legg den på bakepapir. En kan, om ønskelig, trykke riller i sjokoladen med en gaffel før den har stivnet.
Ettersom jeg hadde igjen noe malt hasselnøtt-masse etter julekonfekten for vaksne, tok jeg noen av fudgene og la oppi den etter jeg hadde rullet de i sjokoladen. Etter de hadde stivnet noe, delte jeg dem i to. Likevel var de mer enn store nok, syntes jeg.
Noen lot jeg bare være etter oppskriften - med bare sjokolade. Jeg delte disse i to også.
Som alle andre julekonfekter, må også disse lagres kjølig.
Denne oppskriften må bare prøves, dere! De ble bare kjempegode

Det var alt jeg rakk i dag. Nå skal jeg hente Silje Beate, som har vært på juleball.



Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar