lørdag 14. februar 2009

Triste og travle dager

Søndag første februar fikk vi meldingen om at en onkel av Leif Magne i Romsdalen plutselig var gått bort. I dagene som fulgte gikk vi mer som i en døs alle sammen, alt var bare helt ufattelig. I og med at han ikke hadde barn, ble det samtidig en del for oss å ordne i forb. med dødsfallet og ordning av begravelsen.

Begravelsen var fredagen samme uken, så vi reiste nedover torsdagskvelden for å være med å ordne til minnestunden. Heldigvis har vi mange venner og bekjente som var med og hjalp oss. Sammen med ene søsteren til Leif Magne og en onkel ble vi nedenfor til søndag kveld.

Siden det ikke ble gjort noe større med kontorarbeid den uken, ble det desto mer uken etterpå. Midt i årsavslutningen som det er Derfor har det ikke blitt noe tid til verken såing, blogging eller drevet på dataen i det hele tatt – til annet enn arbeid. Tiden har rett og slett ikke strukket til. Dessuten var jeg med Silje Beate til Lillehammer tirsdag for den årlige øyekontrollen hennes. Hun ble der forespeilet om at hun kan få lov til å prøve linser, og så bruke ekstra lesebriller ved nærarbeid – Det var en meget fornøyd jente som ble med hjem igjen.


Og i dag er det atter helg, huset er nogenlunde i orden, og mor har kapret dataen mens Silje Beate og en overnattingsvenninne er oppe hos kaninene. Elisabeth er på overnattingsbesøk hos en av sine venninner.

Jeg står på farten til å begynne såinga, men hadde lyst til å legge inn et nytt innlegg først. Dessuten har jeg lovet å vise hvordan jeg lager mine frøpakker med bilde på.


En setter inn en tabell med to celler i. Deretter legger en inn ett bilde i hver celle. Bildene må plasseres slik at de blir midt på atket når A4-arket er delt i to. Størrelsen skal være slik at det fyller framsiden mest mulig på den ferdigbrettede frøpakken.
Her er en nødt til å prøve seg frem en del før en får ønsket billdstørrelse og plassering.
Under bildet midstilles navnet på planten.
Som dere ser er dokumentet skrevet ut med format liggende A4.





Når arket er skrevet ut, rives eller klippes det av etter midten.

Bildet viser et A4-ark som er revet i to, og blitt til to A5-ark










Legg så A5-arket på høykant med bildet ned og vendt mot bordflaten.
Brett så arket slik at bildet kommer frem og at kantene ikke kommer kant i kant, men der baksidens kant stikker nesten en cm over kanten på den fremre delen. Bildet til venstre illustrerer dette. Det synes kanskje best om en klikker på bildet.











Så brettes den bakre kanten over den fremre, for så å brette begge over en gang til. Dermed er den lukket .












Så brettes det videre slik som det fremgår på bildet. Det brettes først slik som fig til høyre viser. Deretter brettes den opp igjen for så å brette hjørnene ned på hver side slik som fig til venstre viser.









Endene på høyre og venstre side brettes over og stikkes innunder de tidligere brettene på baksiden - og vips så er frøpakken med bildet på ferdig


Håper dette var nogenlunde forståelig.
Med disse frøpakkene vet man til en hver tid hvilke planter det blir av frøene i pakken; uansett hvor vanskelige navn det står utenpå.



4 kommentarer:

Marit sa...

Tusen takk for oppskrift! Den skal jeg prøve å kopiere til frøposer her også(engang)... ;-)

Trist med dødsfall i nær familie. Håper det står bra til med dere *klem*

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Ja da. Bare bra med oss nå :-) Det er bare så uvirkelig med det samme når dødsfallet kommer så brått og uventa. Det er slik at en gå og rister på hodet og lurer på om det virkelig har skjedd, liksom.

Mari Anne sa...

Tusen takk for frø fra frøboksen, dine frø var veldig fristende.

Plantepinnene dine var veldig fine. Min første tanke var at det må bli veldig dyrt. (Særlig når mitt alternativ er yoghurtbeger som klippes opp.) Men, jeg hevder til stadighet at hobby skal koste penger, så hvorfor ikke.

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Så flott at frøene mine fristet deg da :-)

Jeg vet ikke helt hva disse plantepinnene koster slik pr stk. Både lamineringsmaskinen og plastmappene blir brukt i arbeids-sammenheng, og siden det er vi som driver firmaet da, så....... :-)Men jeg vil nok tro at de blir dyrere enn oppklipte yoghurtbegre, ja :-D