onsdag 29. oktober 2008

Elleve minus og fuchsiaene under fiberduk

Fikk nesten sjokk da jeg så på gradestokken her i dag. Hele elleve minusgrader.
Og jeg som hadde fuchsiaene og noen pellargonium ute på verandaen under duk.
Ikke mye hjelp med duk i slik kulde, nei. Alle plantene var stive av kulde.
Jeg hadde planer om å ribbe og klippe dem ned i dag, men de planene ble raskt endret gitt. Etter en sms til Ragnhild, der hun antydet at roten likevel kunne reddes, var det til å bære dem inn både inn på planterom og på kjøkkenet. Jeg vannet dem med varmt vann, og jeg håper virkelig at de skal greie seg.
I etterpåklokskapens ånd ser jeg jo at jeg kunne gått inn på Yr for å se på værprognosene fremover, men ingenting tydet på et slikt temperaturfall i natt. Jeg får sette dem kaldt - nyfriserte - passe på dem i vinter, og så får jeg be til høyere makter, og håpe på det beste.

11 kommentarer:

Sigrid sa...

Det var kaldt 8-| Jeg er ikke helt klar for vinter ennå :-(

Berit sa...

Au-au!
Jeg har ikke følelser for pelliser eller fuchsia, men jeg har følelser for deg! Trøsteklem, og så krysser jeg det jeg har for at det går bra.

Miamaria sa...

Oy oy oy! Det var superkaldt! Nå bor du vel ikke helt i lavlandet, men likevel da! *hutre*

Håper du berger plantene!

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Vil ikke ha vinter ennå jeg heller :-( men nå er det nok ikke oss hagefolk det tenkes mest på når været bestemmes, er jeg redd :-D. De minste pellisene ser det ut til at det har gått bra med, men er ennå litt usikker på de store og fuchsiaene. Endelig svar på om de har greid seg eller ikke får jeg nok ikke før til våren, er jeg redd :\

Ellen Walnum sa...

Jeg håper det går greit med alle sammen. Akkurat nå er jeg overlykkelig over at jeg fikk satt de siste fuchsiaene inn i kjelleren i helgen.

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Tusen takk for omtanken :)
Så lenge de ikke er bekreftet omkommet i kulda, lever jeg i håpet - i hvertfall til våren :-)

IngunnBW sa...

Takk for koselig kommentar i bloggen min og hyggelig lesing i din :) Ja, nå har vinteren virkelig vist seg med tyngde. Er glad jeg ikke har tilsvarende temperaturer som hos deg! Brrr... Stakkar plantene dine, håper redningsaksjonen gir full uttelling. Her står fremdeles krukkene med Agaphantus ute. Mååå få dem inn før de blir frostbitte. Jeg ble helt forgapt i rosen i headingen din, hvilken er det? Nyydelig er den :)

elle-melle sa...

Oj,oj,oj sier jeg bare. Håper inderlig det går bra.
Akkurat sånn kunne jeg og gjort, men nå har vi ikke vanligvis så mange kuldegrader her ute ved kysten, og i hvert fall ikke i oktober.

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Rosen, eller rettere sagt; rosene i headingen er en Great Western til høyre og en William Baffin til venstre. De er så like i fargen at de kan godt bli tatt for å være en rose. Men dersom du ser godt etter på bildet, vil du se at den til høyre er mere fylt enn den til venstre. Det er skjelden rosene mine har blomstret slik som de gjorde i sommer.

Jeg hadde ikke regnet med slik sprengkulde så tidlig, nei, men den kom likevel, gitt :(

IngunnBW sa...

For en overdådig blomstring! Jeg plantet Great Western i år og bare gleeeder meg til neste års blomstring. Håper den blir like fin som din :) William Baffin var også flott

Sine sa...

Håper de overlever frostsjokket!
Tvi tvi!