fredag 31. oktober 2008

Snarvisitt av en liten krabat.Det er ikke så greit å være liten snømus når det kommer en stor kattepus for å leke
Da er det jammen bra at bestemoren i huset kommer og forbarmer seg over en liten stakkar.
Bestemor fanget musa og hadde den i en kurv, og la plastduk over, slik at den ikke skulle rømme. Både fastboende og besøkende barnebarn syntes det var stor stas med det de trodde var en røyskatt. Så kom mor sjøl i huset og kunne fortelle at; fordi den ikke hadde svart haletipp, var det mest sannsynligvis en liten snømus. Og etter litt googling, fant vi ut at det som var i korga var en liten snømus. Smuler spiste den ikke, men da det ble servert rå sei, spiste den med god appetitt.


Selv om barna synes gjesten var aldri så søt, var mor i huset fast bestemt på at snømusens hjem ikke var i en liten kurv eller bur, men i steinmuren ved bekken ute. Derfor ble den lille krabaten sluppet ut igjen - etter en snarvisitt inne på bestemors kjøkken for beskuelse og fotografering Den forsvant glad og lykkelig inn imellom steinene på muren.Snømusa
er det minste rovdyret i landet, men selv om den er liten, tar den lett livet av byttedyra sine. Fordi den er så liten, kan den jakte i musegangene, og dreper musene med et raskt bitt over nakken eller ryggen. ikke for ingenting den kalles smågnagernes skrekk
Den kan kan skillest fra røyskatten på at den ikke har svart haletipp.


Et hyggelig bekjentskap på en ellers vanlig fredagGod helg alle sammen

9 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Det var da et riktig søtt rovdyr synes jeg:-)

Anonym sa...

Arig skapning. Heldig er dere som har fått sett den.

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Ja, ikke sant.
Men bite kan den :-\. Svigermor fikk noen rifter på fingrene, men ikke noe alvorlig, heldigvis. Flott å tenke på at den fanger mus den også - i tillegg til de to andre musefangerne vi har :)

Anne på Moseplassen sa...

nææ, så søt!
Artig med sånne små naturopplevelser :D

Marit sa...

Den var da kjempesøt! Artig at du tok bilde av den :)

Britt Åse sa...

Innmari fin! Flott at du tok bilde og blogget den, så lærte jeg noe nytt i dag også.

IngunnBW sa...

Næmmen...noe så nudelig da! Og jeg som ikke liker mus, spesielt ikke halene. Denne var jo en bedårende skapning :) Jeg ville nok tatt den for en røyskatt jeg også, så takk for den lille leksjonen.

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Ja man lærer så lenge man lever :)

Berit sa...

Kjempesøt, virkelig godt gjort å fange den kvikkasen!